Avanceret streaming-løsning til Lederne

Vi tilbyder løsninger - store og små

 

Lederne er en a-kasse og fagforening for ledere i virksomheder, som har et stort domicil i Vermlandsgade først på Amager. Fagforeningen har 135 tusinde medlemmer og 380 ansatte i fagforeningen, så der er naturligvis brug for både at kunne lave foredrag, konferencer og events i bygningerne på Amager. Danmon har hjulpet Lederne med at få salen up-to-date og installeret udstyr, så der bl.a. kan videostreames ud til medlemmerne i meget høj kvalitet.

Der er 24 ansatte i IT/AV-afdelingen i huset og vi møder to af dem. Slavo Svijic er IT-medarbejder og Hazim Osman er IT-konsulent og samtidigt den person, som betjener streaming- og kameraudstyr, når der skal afholdes møder, konferencer og events med streaming i salen. Danmon har både været leverandør og installatør på installationen, og de er repræsenteret med Morten Krog, som er senior tekniker og ansvarlig for installationen hos Lederne og Peter Nikolaj Trnka, teknisk manager.

Nyt udstyr i den store mødesal

Mødesalen Solen er den største sal, hvor der kan sidde op til 120 medlemmer og ansatte. Salen er etableret for en del år siden med projektor, mindre PA-anlæg og et voicelift system med tilhørende trådløse mikrofoner. Det nye i lokalet er tre PTZ-kameraer, en videomixer med fire inputs og et betjeningsbord med skærme, tastatur og betjeningspanel til videomixeren, alt leveret og installeret af Danmon.

Morten Krog fortæller om processen: ”Udgangspunktet for opgaven her i det store lokale var i første omgang at få etableret en streamingløsning, så Lederne kunne streame møder, konferencer og events på forskellige online platforme. Samtidigt skulle løsningen integreres med deres Microsoft Teams løsning, som kører på Lenovo smarthubs i hele huset. Vi kom med nogle løsningsforslag, og så justerede vi ellers til, indtil vi havde noget, som alle syntes så rigtig fornuftigt ud, både ud fra de behov, som Lederne havde og selvfølgelig også ud fra det budget, der var lagt for projektet.”

En af de mere specialiserede udfordringer i denne installation var et ønske om at få kameraer integreret i det forholdsvis højloftede lokale, så der dels kom nogle gode og anvendelige kameravinkler, samtidigt med at kameraerne var så usynlige og integrerede som muligt. I samarbejde med IT-medarbejderne fra Lederne foretog Danmon en hel del tests, hvor de pågældende PTZ-kameraer blev kørt rundt på rullestillads og tripods, indtil de bedste og mest funktionelle kameravinkler blev fundet for de tre kameraer. Det viste sig, at elaverede kameraophæng fra almindelige leverandører var en for stor udskrivning i budgettet, så Danmon har udviklet et unikt system baseret på sammensætning og modificering af forskellige eksisterende løsninger, så det både kunne opfylde funktionaliteten og passe ind i budgettet. De to primære kameraer er monteret på disse loftshængte kamerasøjler, der kan køre ned til en højde af ca. 2,5 meter, når kameraerne skal bruges i et event. Både ophæng og kameraer styres fra videobordet, som er placeret i hjørnet af lokalet.

Kameraerne er fra PTZ Optics med 12x optisk zoom og HD-opløsning, så taleren, der står på den forhøjede scene bagerst i lokalet, sagtens kan forstørres op til et godt portrætbillede. De to kameraer, der skyder mod scenen er placeret på disse motoriserede ophæng forholdsvis langt tilbage i salen, så kameravinklen ikke bliver for stejl på trods af, at de kan sænkes ned fra loftet. Det tredje kamera sidder fastmonteret ved scenen og skyder ud mod publikum.

Mixning af indhold

Danmon har leveret en ny videomixer fra Vantec/Danmon - Studio2Go, som i dette tilfælde kan arbejde med fire videokilder, tre fra kameraerne og den sidste fra det indhold, som foredragsholderen viser på projektor og lærred i salen. Billedmixeren afvikler også selve streamingen ud på nettet, og udstyret kan også lave en optagelse af eventet, hvis det ønskes.
TCCM Available 660x160 DK

Videomixeren styres fra det videobord, som er placeret i hjørnet af lokalet, men som ved behov kan flyttes rundt. Her er der to computerskærme, et tastatur og et Skaarhoj betjeningspanel, hvor alle de hurtige og mest benyttede funktioner fra videomixeren er lagt ind på de taktile omskiftere, drejeknapper og fadere. Her styres det også, hvad de personer, der er med i f.eks. et online Teams møde ser og hører. Når der skal streames er det nødvendigt med en medarbejder, der styrer billedmixer og lyd. I de fleste tilfælde er det Hazim Osman. Han har ikke tidligere arbejdet med video/stream produktion, men han har hurtigt grebet metoden.

Han fortæller: ”Jeg havde ikke prøvet sådan udstyr før, så det har været fantastisk, at Danmon har holdt os i hånden og hele tiden arbejdet agilt. Hvad fungerer og hvordan skal vi gøre det her!! Jeg synes, at brugervenligheden er høj, og det har været forholdsvis let at lære. Jeg fik vejledning af Morten, og jeg bruger i høj grad de tricks, som jeg fik lært der. Nu står vi her, og det fungerer helt efter vores behov; samtidig er det faktisk ret svært at vide og gætte på, hvordan behovet er i så stort et hus. Det ændrer sig konstant, når medarbejderne bliver opmærksomme på mulighederne og derved får nye behov.”

Peter Nikolaj Trnka fra Danmon supplerer: ”Jeg er glad for, at der er en operatør på udstyret. Jeg ved af erfaring, at foredragsholderne sjældent har overskud til samtidig at håndtere teknik, særlig hvis der opstår et lille problem, eller hvis foredragsholderen bliver distraheret. Så selv om vi med presets og tracking kunne lave et ret automatiseret set-up, så er dette den bedste løsning.”

I proces

Streamingudstyret har været i gang i fire måneder, og frekvensen af møder med streaming er stærkt stigende hos Lederne. Samarbejdet mellem Danmon og Lederne fortsætter, for indenfor overskuelig fremtid vil det øvrige aldrende udstyr i mødesalen blive udskiftet med bl.a. en LED væg, seks kanaler af Sennheisers EW-DX trådløse mikrofoner og en forbedring af akustikken.

Artiklen er fra ProAV Magasinet - Marts 2023

Professionel rådgivning & opgaveløsning

Når du søger rådgivning hos os, garanterer vi, at vi leverer professionel rådgivning med fokus på dine behov. Vi lytter til dine behov og skræddersyr sammen med dig den løsning med broadcast udstyr, der passer dig og din produktion bedst. Lad os bruge vores mange års erfaring og kompetencer på at rådgive dig, så din produktion fungerer optimalt - kontakt os på info@danmon.dk eller på 4596 8800 for at høre mere.

Slide 1

Vi kan hjælpe din virksomhed

Hos Danmon står vi klar til at hjælpe din virksomhed med den rette løsning. Tøv ikke med at tage kontakt, vores dedikerede team af teknikere har den nødvendige viden og erfaring til at levere pålidelige og innovative løsninger, der opfylder de højeste standarder for kvalitet og sikkerhed


    Rul til toppen