Berlingske Media - Nyindrettet AV-løsning

Vi tilbyder løsninger - store og små

Med udsigt over tagene i Københavns indre by, lyst og i pagt med himlen, har Berlingske Media fået genindrettet et stort multirum, som både bruges til møde- og konferencerum, men også når der skal livestreames og optages podcast med publikum.

Møderummet har ligget oppe på toppen i en del år, men har nu fået en teknisk opdatering samtidig med at alle overflader er blevet renoveret. Eksempelvis er væggene beklædt med tynde, formskåret trælister i eg med brede mellemrum ind til dæmpende materiale, så akustikken er kontrolleret og behagelig at være i, samtidig med at taleforståelsen er høj. Lysindfaldet fra de store vinduer på den ene langside er bibeholdt for dagslys og velvære, selv om skiftende lysindfald pga. sol og vejr i AV-sammenhæng godt kan være noget problematiske. Alt AV-udstyr er nyt med undtagelse af lofthøjttalerne, som nu er suppleret med to JBL line array højttalere fra deres CBT-serie, der passer ind i AV- og mødelokalemiljøer med deres diskrete udseende.

Rummets brug
I det nyindrettede mødelokale møder vi Bjarne Lønborg fra Danmon, som har designet og leveret størstedelen af løsningen, Lars Randrup, som er IT-driftschef og Adam Krog Andreasen, som er ejendomschef i det store mediehus.

Adam fortæller: ”I Berlingske Media har vi fire superbrands, Berlingske, B.T., Weekendavisen og EuroInvestor, og det er de fire brands, som arbejder heroppe. Derfor er det vigtigt, at alle fire brands har kunnet se sig selv i disse omgivelser, i design og arkitektur; det føler vi, at vi har ramt rigtig fint. Eksempelvis har Weekendavisen været her i går, og så bliver der suppleret med roll-ups og plancher, så avisens profil bliver formidlet.”

Lars supplerer: ”Rummet skal løse mange funktioner, og det skifter fra dag til dag. En dag kan det være vores direktør, der skal kommunikere ud til en række medarbejdere; både nogle som er tilstede her i lokalet, men også en del, som er med online i et videomøde format. Så de tekniske komponenter bliver brugt i forskellige kombinationer.”

Video med streaming og optagelse var i starten af ombygningen ikke tænkt ind i mødelokalet, men pga. corona pandemien og nye behov blev det tilføjet. Berlingske Media har derfor fået fremstillet et rullebord, hvor billedmixer, kamerastyring og lydmixer står klar til brug. Kameraer til brug for streaming eller videooptagelse er ikke monteret fast i lokalet, men bliver ligeledes bragt ind i lokalet, når der er brug for dem. Kameraerne bliver typisk opstillet midt i og i siderne af lokalet, så der kan skydes og veksles mellem total- og nærbilleder. Her har Berlingske Media indkøbt tre PTZ robotkameraer i en høj kvalitet af mærket Birddog, hvor NDI også er implementeret. Mikrofoner er både headset og håndholdte mikrofoner i Sennheisers G4 serie.

The Wall
Centralt i denne nye opdatering af AV-udstyret er den store LED skærm fra Samsung, som i den grad tiltrækker sig opmærksomhed. LED skærmen er top produktet fra Samsung, The Wall, som har en pixelstørrelse på 1,6 millimeter, et lysoutput og en farveintensitet, som er helt fantastisk. Den kan selvfølgelig køre 4K, og skærmen, som er hængt op hos Berlingske Media, har en diagonal på 145 tommer og består af 12 mindre LED tiles, som helt usynligt er sat sammen til den store skærm. Lysintensiteten fra skærmen betyder, at billedet står tydeligt og klart, selv nede på bagerste række i multirummet, der kan pakkes med 150 siddende gæster i biografopstilling.

I samråd med Danmon har Berlingske Media gjort sig en række overvejelser omkring løsningen. Lars forklarer overvejelserne bag valget af skærmen: ”Vi har jo en smuk udsigt heroppe fra, så det skulle være en skærm, som kunne lyse op, så vi ikke behøver at lukke ned for dagslys og udsigt. Vi havde ikke meget lyst til at hænge en projektor op i loftet for dermed undgår vi kabelforbindelser op til projektoren, som tidligere har givet problemer i lokalet. Når vi skyder video podcast heroppe, og vi har et panel af talere siddende foran tilhørerne, så nytter det ikke, at vi har en projektor, som lyser lige ned i hovedet på dem, og som giver skygger på billedet bag dem. Alt det undgår vi med LED skærmen, og det giver også en større bevægelsesfrihed for dem, der taler ud til forsamlingen. Og ikke mindst så får vi en helt anden billedkvalitet med denne skærm.”

Det er selvfølgelig en direkte HDMI-forbindelse til skærmen, men de er ret glade i huset for at bruge BenQ Instashow trådløse billeddistribution, som giver hurtig og problemfri tilgang til skærmen fra både computer, mobil og tablet.

Styring
Multirummet er styret via Crestron paneler og selvfølgelig en Crestron AV-controller, som sidder ude i teknikrummet. Her sidder der et fast touchpanel i teknikrummet, mens der er et flytbart panel til styring i selve multirummet. Styring kan foretages på lys, lyd og persienner i vinduerne. Danmon har programmeret en række presets på Crestron controlleren, som passer til de scenarier, som multirummet vil blive brugt til. Adam fortæller, at han har kun har fået positive kommentarer omkring, hvor nemt både skærm og styring er at betjene.

Lysstyringen fra Crestron panelet gælder kun det generelle lys i lokalet; i forbindelse med videooptagelse er lyset suppleret med fire lyskilder fra Velvet og to lyskilder bag talerne. Det lys bliver styret fra en lysmixer på det rullebord, som bliver kørt ind ved videooptagelse; således at billedudtryk og lysvirkninger er i hænderne på det personale, der producerer videoen.

Stor tilfredshed med løsningen
Det nye multirum med indretning og den store, imponerende LED skærm har nu været i brug i omkring et lille års tid og med stor succes. Rummet er i funktion stort set hver dag, og både Lars og Adam er super tilfredse med installationen. ”Når vi sætter en 4K video på, så ser det fuldstændig fantastisk ud på denne skærm fra Samsung. Vi er rigtig glade for den investering”.

Bjarne Lønborg fra Danmon afslutter: ”Denne installation af The Wall fra Samsung er den første installation hos en slutbruger i Danmark. Så her har Berlingske Media virkelig været first movers.”

Artiklen er fra ProAV Magasinet - Oktober 2021

Professionel rådgivning & opgaveløsning

Når du søger rådgivning hos os, garanterer vi, at vi leverer professionel rådgivning med fokus på dine behov. Vi lytter til dine behov og skræddersyr sammen med dig den løsning med broadcast udstyr, der passer dig og din produktion bedst. Lad os bruge vores mange års erfaring og kompetencer på at rådgive dig, så din produktion fungerer optimalt - kontakt os på info@danmon.dk eller på 4596 8800 for at høre mere.

Slide 1

Vi kan hjælpe din virksomhed

Hos Danmon står vi klar til at hjælpe din virksomhed med den rette løsning. Tøv ikke med at tage kontakt, vores dedikerede team af teknikere har den nødvendige viden og erfaring til at levere pålidelige og innovative løsninger, der opfylder de højeste standarder for kvalitet og sikkerhed


    Rul til toppen