Virksomheder investerer i avanceret medieudstyr

Professionelt udstyr til lyd- og tv-produktion er ikke længere forbeholdt tv-stationer og produktionsselskaber. Mange virksomheder og uddannelsesinstitutioner producerer selv tv, remote learning og virtuel kommunikation af høj kvalitet.

Læs hele artiklen nedenfor

af Jakob Rohde-Brøndum

Tv-studier og avanceret AV-teknologi er ikke længere kun for professionelle. Mange større virksomheder og uddannelsesinstitutioner har for længst fået øjnene op for, at de selv kan producere tv-indhold af høj kvalitet.

Det fortæller Christoffer Kay, Group COO i Danmon Group. Han peger på, at det især er udviklingen indenfor virtuel kommunikation, remote working og remote learning, som har fået virksomheder og uddannelsesinstitutioner til at investere i avanceret, men nemt betjent, udstyr.

”Det professionelle udstyr løfter det audiovisuelle udtryk til et nyt niveau, som skal stå mål med seriøsiteten i det budskab og den viden, der formidles. For det handler i sidste ende om at optimere kommunikationen. Budskabet står virksomheden eller underviseren selv for, mens vi tager ansvar for den tekniske side af sagen,” siger Christoffer Kay.

High end-løsninger

Danmon Group har i over 40 år leveret tekniske løsninger til medieindustrien, men siden 2012 har virksomheden også satset på forretningsdelen Business Solutions, som består af high end-løsninger til større private virksomheder og uddannelsesinstitutioner i Danmark. Business Solutions understøtter blandt andet danske virksomheders globale kommunikation og globale samarbejde med interaktive skærme, flader og software, der øger både samarbejde, kommunikation og innovation på en helt ny og anderledes måde.

”Vi leverer løsninger, der øger effektiviteten og i sidste ende gavner forretningen, fordi teknologien giver vores kunder mulighed for at arbejde langt mere fleksibelt i et digitalt miljø uden fysiske begrænsninger,” understreger Christoffer Kay.

Indretter egne tv-studier

Ifølge Danmon Group nøjes mange store virksomheder ikke med at investere i AV-udstyr. De indretter også professionelle tv-studier, hvorfra virksomheden kan levere tv-indhold af høj kvalitet både internt og eksternt.

  ”I dag har man brug for at lyd og billede bliver eksekveret professionelt. Det kan være fx være, hvis virksomhedens CEO skal interviewes direkte til TV2 News eller tale for alle medarbejdere i et globalt town hall-møde,” siger Christoffer Kay. 

Danmon Group hjælper virksomheder med at udstyre deres egne tv-studier, som typisk udnytter green screen-teknologi til at skabe en fleksibel visuel platform, der fungerer i mange interne og eksterne sammenhænge.

”Der er en stigende efterspørgsel på corporate tv-løsninger, og virksomheder, der i begyndelsen kun bruger deres studie en gang imellem, bruger efter kort tid studiet på fuld tid og efterspørger bedre og bedre teknik, både så kvaliteten af produktet bliver bedre, og så produktionen kan foregå med en høj grad af automatiseret positionsstyring af professionelle kameraer, video-miksning, lys samt lyd,” fortæller Danmon Group, og tilføjer, at teknologien i udstyret i dag er ekstremt avanceret, men at programmering og automatisering gør udstyret meget nemt at betjene. ”Virksomhedens medarbejdere behøver ikke at være tv-eksperter eller specielt teknisk anlagt,” understreger han.

Corona har flyttet udviklingen 2-3 år frem

Remote learning har i flere år været på vej frem, men på grund af Corona har Danmon Group på få måneder flyttet udviklingen to-tre år frem, og flere og flere uddannelsesinstitutioner har allerede fået installeret avanceret AV-udstyr.

”Det handler ikke kun om rækkevidden af en undervisers streaming til elever, der måske sidder derhjemme eller er spredt på 6-8 auditorier på samme tid. Kvaliteten på produktionen skal være professionel, og den digitale levering af billede, lyd, faglige præsentationer, undervisningsmateriale og deltagernes kommentarer og interaktioner skal være følg- og søgbare, så det samlede produkt bevarer sin værdi for de studerende,” siger Danmon Group.

I de nyeste løsninger fra Danmon Group er underviseren bl.a. udstyret med en tracker, så vedkommende altid bliver fulgt af ét kamera, mens andre kameraer filmer andre motiver. Underviseren starter og producerer sin streaming med få tryk, mens den finder sted, og kan for eksempel vælge at zoome ind på en tavle med et forprogrammeret kamera.

”Før havde man måske bare et enkelt kamera, der pegede hen, hvor pulten var. Nu kan vi indlægge for eksempel fem presets, så underviseren kan skifte kamera og zoome undervejs ved et enkelt tryk på en forprogrammeret knap. Det ser vi ikke kun i undervisningssektoren, men også i de større private virksomheder med egne auditorier,” fortæller Danmon Group og tilføjer, at lydteknikken også er professionaliseret.

”I stedet for at skulle tale til én mikrofon, der fanger lyden i lokalet ujævnt, placeres i dag fem-seks mikrofoner, der er indstillet til at opfange lyd fra forskellige områder, samtidig med at en automatisk lydmikser åbner eller lukker for lyden for de enkelte mikrofoner, som registrerer, hvor lyden er kraftigst. Det betyder, at lydbilledet altid er optimalt, uanset hvor oplægsholderen står, eller hvilken person, der taler, for eksempel ved paneldiskussioner og møder med flere deltagere,” siger Danmon Group.•

Danmon står klar til at hjælpe jer

Kontakt Danmon Group for mere information på +45 45 96 88 00 eller E-mail: info@danmon.dk


Rul til toppen